Doula

Doula on synnyttäjän tukihenkilö ja kanssakulkija. 

Doulana autan synnyttäjää tavoilla, jotka sopivat hänelle parhaiten. Tuen synnyttäjää synnytykseen valmistautumisessa ja käymme yhdessä läpi synnyttäjän toiveet. Tutustumiskäynneillä ennen synnytystä voimme yhdessä harjoitella synnytystaitoja sekä pohtia ja kokeilla mikä todennäköisesti toimii hyvänä apuna myös itse synnytyksessä, mikä taas ei.

Doulan läsnäolo synnytyksessä ei sulje pois kumppania, päinvastoin. Usein olen doulana tukenut kumppania, jotta hän löytää parhaat tavat auttaa synnyttäjää. Yhdessä olemme tuoneet synnyttäjälle hänen kaipaamaansa turvaa, lohtua ja voimaa.

Doulasuhde on hyvin luottamuksellinen ja intiimi. Synnytyksessä jos missä on tärkeää, että paikalla ovat juuri ne ihmiset joita synnyttäjä sinne toivoo. Kätilönsä voi harmillisen harvoin valita itse, mutta muut tukijoukot voi. Kuuntele siis sydäntäsi ja mieti ketkä ihmiset ja millainen valmistautuminen synnytykseen tuovat sinulle parhaimman mahdollisen tuen matkallasi. Jos haluat tutkia omia voimavarojasi ja valmistautua synnytykseen aktiivisesti, voi olla että olisin sopiva doula juuri sinulle. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Ja muuten: doula on kreikkaa ja tarkoittaa palvelijaa. Palvelijan tehtävät ovat sovittavissa toiveittesi mukaan. Doulataitoihini kuuluu mm. opastus erilaisiin liikkeisiin ja asentoihin sekä äänenkäyttöön synnytyksen eri vaiheissa, hieronta, akupainanta ja guasha sekä rebozo-liinan käyttö.

Miten homma toimii?

Ensimmäinen tapaaminen (1 h) on maksuton. Tutustumme, mietimme puolin ja toisin olisinko minä sopiva doula sinulle synnyttäjänä tai teille perheenä eikä tapaaminen sido vielä mihinkään. Jos tuntuu että kemiamme synkkaavat ja palveluni täyttävät tarpeesi, siirrytään yhdessä eteenpäin.

Doulan peruspakettini sisältää kaksi tapaamista (1,5-2 h/käynti) ennen synnytystä, synnytyspäivystyksen 24/7 alkaen kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa ja jatkuen kaksi viikkoa sen yli, synnytykseen osallistumisen ja kotikäynnin 2-8 viikon kuluessa synnytyksestä. Lisäksi synnyttäjä saa halutessaan kotiin lainaan jumppapallon ja roikkuliinan.  Synnytykseen lähtiessäni nappaan mukaan doulakassini, jossa kulkee aina mm. pari jyväpussia, guasha-kampa ja rebozo-liina. Varadoula järjestyy tarvittaessa doulaverkostostani, johon kuuluu sydämellisiä ja osaavia ammattilaisia. TENS-laittetta vuokraan hintaan 40€.

Käytännössä pidämme aktiivisesti yhteyttä erityisesti raskauden loppuvaiheissa. Kuinka aktiivisesti – se riippuu paljon sinusta ja siitä millaista tukea ja tsemppausta ehkä kaipaat. Olen joka tapauksessa kuulolla ja saatavilla. Synnytystä edeltävissä tapaamisissa valmistaudumme yhdessä synnytykseen.
Synnytykseen tulen mukaan sovitusti, joko kotiin tai sairaalaan. Lapsen synnyttyä viivähdän paikalla tilanteesta riippuen 1-2 tuntia. Synnytystä seuraavina päivinä pidämme yhteyttä viestitse tai puhelimitse, kunnes tulen sovitulle kotikäynnille. Silloin käymme vielä yhdessä läpi koko synnytyksen vauvan ihastelua unohtamatta.

Paketin hinta on 1440€ (sis. alv 24%) . TENS-laitteen vuokraus lisäksi 40€.

Doula-paketti
yhteensä 1440€
+ ilmainen tutustumis-
tapaaminen doulan
kanssa 1 h

Varaa