Synnytysvalmennus kotonasi

Usein kuulee sanottavan, että synnytystä ei kannata suunnitella koska ei kuitenkaan voi tietää miten se menee. Tavallaan totta, mutta synnytykseen valmentautuminen saa naisen ottamaan selvää eri vaihtoehdoista, tutkimaan omia voimavarojaan, syviä toiveitaan ja tarpeitaan sekä työstämään raskauteen liittyvää muutosprosessia. Lisäksi väitän, että synnytykseen valmistautuminen kannattaa aina, sillä valmistautuneena on tietoinen siitä mitä synnytyksessä todella tapahtuu, valmis omaan aktiivisuuteen, auttamaan itse itseään, ja toisaalta myös hyväksymään sen mitä tulee.

Synnytykseen voi valmistautua monin eri keinoin: lukemalla kirjoja, katsomalla elokuvia, synnytyslaulukursseilla, hypnoosilla, joogaten, tanssien, meditoiden – vaihtoehtoja on! Itse kannustan synnytystaitojen konkreettiseen harjoitteluun. Taitoja voi harjoitella vaikkei olisi ikinä ennen synnyttänyt. Naisen omia apukeinoja synnytyksessä ovat esimerkiksi liikkuminen ja äänenkäyttö. Kumppani tai tukihenkilö voi auttaa synnyttäjää näissä monin eri tavoin ja keinoja kannattaa harjoitella etukäteen yhdessä. Näin itse synnytyksessä ei tarvitse ihmetellä mitä tehdä ja miten, vaan käyttää yhdessä hyviksi havaittuja apuja. Valmistautuminen auttaa myös kumppania löytämään itselleen sopivan roolin uudessa tilanteessa ja ymmärtämään synnyttävää naista paremmin.

Synnytysvalmennus kotonasi sisältää kaksi kotikäyntiä, joiden aikana perehdytään synnytyksen fysiologiaan ja siihen miten oloaan voi helpottaa eri tavoin pitkin synnytysmatkaa. Opettelemme äänenkäyttöä ja liikkeitä, jotka auttavat vastaanottamaan supistuksia avautumisvaiheessa sekä perehdymme lääkkeettömiin kivunlievityskeinoihin, kuten hierontaan ja akupainantaan sekä rebozo-liinan ja guasha-kamman käyttöön. Kokeilemme erilaisia ponnistusasentoja ja perehdymme tukihenkilön rooliin ja tehtäviin.

Kumpikin käynti kestää 2 tuntia ja tuon tarvittavat välineet mukanani. Ennen ensikäyntiä keskustelemme tarpeistasi ja synnytystoiveistasi ja käyntien jälkeen lisäkysymyksiin voi palata puhelimitse tai sähköpostilla. Toiveesi vaikuttavat myös tapaamistemme sisältöön.

Synnytysvalmennus kotonasi -paketin hinta on 340€. Lisäkäynnit valmennuksen jälkeen 120€ / 2h käynti. Hinnat sisältävät alv 24%.